Midsommar Morning Run 2017

Ibland dyker det upp event som bara är för roliga för att missa! Midsommar Morning Run  är helt klart ett sådant 🙂

Några helt fantastiska människor (man måste nästan vara en fantastisk människa för att komma på en sådan här idé) bjöd in till ett lopp på midsommaraftons morgon. Inbjudan och mer information om loppet kan du läsa här: http://www.lundrunt.com/morningrun

Jag var lite tveksam först, eftersom jag för tillfället inte springer alls, men promenerar desto mer. Under alldeles för lång tid kändes det som att jag blev skadad varenda gång jag försökte löpträna (eller öka löpträningen) och jag tröttnade på skadorna och det ofrivilliga stillasittande som blev följden, och bestämde mig för att fokusera på promenad ett tag, eftersom jag inte verkar skada mig när jag går :-p

Att vara ensam promenerare bland idel löpare kan kännas lite pinsamt, i brist på bättre ord, och särskilt om det är ett lopp som är tänkt för bara löpare. Men jag bestämde mig för att inte låta hjärnspöken hindra mig, utan åka dit, ta mig fram i min takt och njuta av eventet.

Så vi anmälde oss, bestämde med våra midsommargäster att de skulle komma senare på dagen, så att vi hann med Midsommar Morning Run först, och såg fram emot midsommarafton.

Vi blev inte besvikna. Solen sken från en klarblå himmel, Skryllegården var fylld av glada och förväntansfulla människor. De som anordnade loppet hade tänkt att kanske 20-30 personer skulle dyka upp, men det var cirka 130 startande!

Lite information innan start: Vi skulle följa en grön- och vitmarkerad slinga på 8,3 km.

Startskottet gick och löparna sprang iväg. Själv gick jag i rask takt och såg inte till någon annan i promenadklassen, men efter några hundra meter, strax intill en kohage, hann ett par trevliga kvinnor upp mig och vi följdes åt ett slag. Från kohagen gick slingan in i skogen, och jag lämnade mina medpromenerare för att kunna öka takten. Snart var jag framme vid Rögle dammar, ett ofantligt vackert område som jag kört förbi men aldrig stannat till vid. Det gjorde jag inte den här gången heller, när jag nu fått upp farten. (Men någon vecka senare åkte jag tillbaka med vår hund och tog en promenad runt Rögle dammar, och det kommer jag säkerligen att göra igen.)

Efter det blev det bergsbestigning: Billebjer. Kanske inte ett berg, men några branta höjdmeter upp och ner och man fick se efter var man satte fötterna. Eftersom jag promenerade klarade jag mig utan skador 😉

Efter Billebjer blev det grusväg på landet, tills man kom in i skogen igen och snart var man tillbaka vid kohagen och sedan Skryllegården. Någon gång efter Billebjer ringde Fredrik upp mig. Han var i mål och undrade om jag ville ha sällskap. Och han är trevligt sällskap, så jag tackade ”ja” och han sprang och mötte mig och sedan hade vi sällskap sista biten. Så fick han lite promenad också 🙂 Fast han sprang i förväg in på målområdet för att kunna ta ett kort på mig när jag kom i mål.

20170623_091245

Väl i mål fick vi en härlig sommarfrukost, som dessa underbara människor som ordnade Midsommar Morning Run hade ordnat.

Stort TACK till er för e underbar start på dagen, och förhoppningsvis en ny midsommartradition!

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.