GAX Trainingpass – ett 51 km långt kafferep :-)

Lördagen den 4 februari var det Löpningens dag. Jag firade detta genom att delta på GAX Traning pass, denna gång i Helsingborg.

Vi var ett rätt stort gäng, över 30 löpare, som  samlades på Knutpunkten (centralstationen i Helsingborg) vid åtta på lördagsmorgonen. Där var naturligtvis en hel del bekanta ansikten, det finns bara ett begränsat antal personer som tycker att detta är ett bra sätt att tillbringa en lördag 😉

Grundaren och arrangören av GAX traning pass, Stefan Samuelsson, prickade av alla deltagare på listan och frågade samtidigt hur långt alla sprungit som längst tidigare, det visade sig vara ett gäng som satsade på nytt distansrekord. Stefan berättade om planen för dagen och underströk att alla skulle kunna hänga med och att det sociala var mycket viktigare än hastigheten, han beskrev det som ”ett 51 km långt kafferep” 🙂

Vädret var kanske inte det bästa när vi gav oss av strax efter åtta, disigt och regn, men det var idel glada miner i leden. Första etappen på 13 km gick norrut genom stan och upp på landborgen för att slutligen landa på en restaurang i Mariastaden i tid för en andra frukost. Restaurangen hade förvarnats och ordnat så att vi fick ett eget rum under hela dagen, vilket också gav oss möjlighet att torka våra blöta kläder.

Nyttigt med energi!

Nyttigt med energi!

Stärkt av frukosten gav vi oss ut på den andra etappen på ca 19 km. Nu hade det slutat regna.
Denna tog oss först österut mot Väla, vidare upp till Ödåkra, norrut till Allerum och sen tillbaka till restaurangen via Annelund lagom till lunch.

Dags att äta igen. Välförtjänt köttfärslimpa!

Dags att äta igen. Välförtjänt köttfärslimpa!

 

Mycket kläder på tork

Mycket kläder på tork

Efter att vi avnjutit lunchen var det dags att packa ihop alla svettiga kläder och ge oss ut på den sista etappen på ca 19 km. Det var väl inte utan att vi kände oss lite stela i benen och tunga i magarna men efter ett tag hade man mjuknat upp och kommit upp i värme igen.

Sista etappen tog oss upp till Domsten där vi vände söderut och följde havet hela vägen ner till Helsingborg.

Sista etappen till Helsingborg.

Sista etappen till Helsingborg.

Det märktes att folk började bli rejält trötta men vi stretade vidare under tiden som vi socialiserade oss, naturligtvis blev det mycket prat om löpning.

Efter drygt åtta timmar hade vi gemensam målgång på Knutpunkten. De som hade satt nya distansrekord fick en välförtjänt applåd. Sen åkte vi hemåt, väl införstådda med att många av oss skulle träffas flera gånger till under året vid diverse mer eller mindre galna utmaningar. Eller som en i gänget sammanfattade det: ”Tillsammans med er känner jag mig nästan normal!”

Tack till arrangörer och funktionärer och ett särskilt tack till Stefan som gör detta möjligt!

För mer information och resultatlista kolla in Stefans hemsida: https://sites.google.com/site/gaxultra/thegaxtrainingpass


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.