6-timmars igen, denna gången på löpband

Lördagen den 19 november var det dags för fjärde upplagan av Skåne vs. Stockholm i 6-timmars på löpband.
Tanken är att man är 12 löpare i Lund och 12 i Kista och alla har varsitt löpband, på grund av skador sjukdomar etc. blev vi i år dock 9 löpare i varje ort.
Lundagänget var på Actic Olympen i östra Lund. Förutom 9 löpare var där även 2 funktionärer tillika support som läste av banden, rapporterade resultaten under tävlingens gång och, inte minst, servade oss löpare med att fylla på vattenflaskor och plocka fram den medhavda energin. Utan supporten hade vi nog inte kommit långt!

Klocka 10 startade vi våra löpband och påbörjade vår (något enformiga) resa mot klockan 16.
På en av TV-skärmarna framför löpbanden kunde vi se resultaten för både oss och Kista som lästes av och rapporterades varje halvtimme. På en annan av skärmarna kunde vi se våra ”motståndare” i Kista men en del teknikstrul gjorde att det blev mycket sporadiskt med livesändningen.

För er som inte testat 6-timmars kan jag meddela att det är rätt lång tid att hålla igång. Jag kände mig helt okej de första timmarna men efter 4 timmar blev det rätt kämpigt och det var jag inte ensam om att känna. Vi höll i alla fall humöret uppe och det var en hel del pratande även efter att vi började bli rejält trötta. En klar fördel med att springa långlopp på löpband är att man alltid har sällskap så man behöver inte prata så mycket med sig själv 😉

Trots att det blev en hel del gång de sista timmarna så satsade vi alla hela vägen och sprang de sista minuterna in på upploppet!
Med något darriga ben tog vi oss ner från banden och gratulerade varandra till starka insatser.
Det visade sig att Stockholm var ännu starkare i år men det verkade inte som att någon tog det så hårt 😉

Såhär nöjda kan man se ut när man kommit i mål efter 6 timmar på löpbandet

Såhär nöjda kan man se ut när man kommit i mål efter 6 timmar på löpbandet


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.