Äntligen blev Markusloppet av!

I år var det 10:e gången som Team Create anordnade Markusloppet i slutet av oktober. Start är vid Skryllegården. Först springer man det röda spåret i Skrylleskogen, därefter följer man Skåneleden genom Skrylleskogen, förbi Torna Hällestad, passerar Björnstorp för att vända strax innan Genarp och ta samma väg tillbaka igen. Vid vändpunkten är den enda depån som ingår i loppet. Totalt får man ihop 50 km med bitvis VÄLDIGT kuperad terräng. På hemsidan står det att ”Backar och lera utlovas!” och det är helt med sanningen överensstämmande 🙂

Under ett par år har jag haft detta som ett mål men av olika anledningar har det inte blivit av (fullbokat, andra lopp med jobbet som jag inte kunde smita undan och skador). I år hade jag verkligen gett mig 17 på att det äntligen skulle bli av!

Veckan innan loppet var det tradigt väder med regn och rusk men på lördagen den 29:e oktober vad det solsken (om dock med rikliga mängder vind).

När vi möttes upp vid Skryllegården vid nio var det många bekanta ansikten (det finns trots allt bara en begränsad mängd galningar ;-)). Alla verkade glada och förväntansfulla.

En kul grej med loppet är att alla ska ha med sig sin egen nummerlapp, antingen från tidigare lopp eller egentillverkad. Jag passade på att damma av min lapp från Lejonbragden 2015.

Nummerlappen på plats på ryggsäcken

Nummerlappen på plats på ryggsäcken

En kvart innan start håll huvudarrangören Markus (loppet kom till för att fira Markus födelsedag, därav namnet) en kort genomgång om vad som gällde för loppet.

markus

Visst ser jag grymt taggad ut?

Visst ser jag grymt taggad ut?

Halv tio går starten och alla rusar iväg, i för högt tempo enligt min mening så jag gör mitt bästa för att kompensera det ganska omgående och kommer snart in i en mer behaglig lunk. Skogen är verkligen fantastiskt vacker i höstens alla färger. Vi springer och pratar i vanlig ordning under tiden som olika typer av underlag passerar förbi under våra fötter. Det blåser en del, det märks inte direkt i skogen men när vi kommer ut på öppen mark vid Björnstorp är det desto tydligare. Just nu har vi medvind men det kan nog bli lite kämpigt på vägen tillbaka.

Vi passerar över Rommelåsen (backigt!) och vid 22-23 km möter vi de första medtävlande som varit borta vid vändpunkten och nu är på väg tillbaka. Glada tillrop och lyckönskningar delas vid varje möte 🙂

Vid vändpunkten är det depå med ”gofika” i form av kladdkaka, frukt och ett urval varma och kalla drycker. Och naturligtvis fantastiska funktionärer!

Stärkt av fikan vänder vi oss om och ger oss av tillbaka igen men nu börjar det kännas i benen och fötterna, inte minst på grund av det ovana underlaget. Det blir lugnare tempo på vägen tillbaka och jag bryr mig inte om att kriga mot motvinden och motlutet vid Björnstorp utan går lugnt.

Det känns rätt tungt vid 35 km men genom att tillsätta saltgurka så piggnar jag till igen. Fortsätter i lugnt tempo och får samtidigt gott om tid att njuta av naturen.

När jag kommer in i Skrylleskogen igen försöker jag dra upp tempot och känner det välbekanta glädjeruset när jag spurtar över mållinjen. Härligt! Nu väntar en välförtjänt dusch följt av ljuvlig bastu.

Det tjusiga tygmärket som man får vid målgång

Det tjusiga tygmärket som man får vid målgång

Ett stort tack till alla funktionärer och medtävlande för en härlig dag i skogen!

Länkar:
Markusloppets officiella hemsida med kartor, resultat m.m.
Markuloppets facebookgrupp med bilder m.m.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.