Vårt 6-timmars – Favorit i repris

Förra året var det premiär för Vårt 6-timmars. ”Loppet” bestod då av 4 personer och skapades när det visade sig att det senaste försöket att dra igång ett större 6-timmarslopp i Skåne inte blev av.
Första året vi körde 6-timmars så var vi i Kronoskogen i Ängelholm och det blev mycket lyckat (intresserade kan läsa mer här: Vårt 6-timmars – En heldag i skogen!). Redan då bestämde vi att vi skulle köra även året efter.

I år valde vi Skrylleskogen utanför Lund och på morgonen den 1:e oktober träffades vi i härligt höstväder på parkeringen i Skrylle för att inleda med taktiksnack och peppning innan det var dags för start.
Loppet hade nu växt till 6 deltagare (Wow! 50% ökning) med lite olika taktik och ambition. Alla var väl förberedda med både energi och pannben när vi drog igång strax efter 10.

Vi var långt ifrån ensamma i skogen men med tanke på hur stort området är så var det inga problem att hålla det tempo man ville. Temperaturen vid start låg runt 16 °C och även om det blev något varmare under dagen så var det helt okej. Med viss oregelbundenhet tittade solen fram bakom molnen. På det hela taget ett bra väder 🙂

Även om vi höll vår egen takt och valde våra egna rundor så träffades de flesta deltagarna ett gäng gånger ute i spåret eller på parkeringen som utgjorde vår depå.

Skrylleskogen är ett vackert men tämligen backigt område så frampå eftermiddagen såg vi nog rätt slitna ut.

Efter 6 timmar var vi då äntligen(?) i mål! Jag tror att vi allesammans kände oss mycket nöjda med våra insatser, ett par av deltagarna satte dessutom distansrekord!

Glada löpare efter målgång och prisutdelning

Glada löpare efter målgång och prisutdelning (alla vann)


Nästa år kör vi igen!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.