Millopp på hemmaplan

2015 var premiäråret för Bjerredsloppet med start och målgång vid Långa bryggan i Bjärred. På nationaldagen 2016 var det dags för andra upplagan, precis som förra året fanns det 5,6 eller 10 km att välja på. Nytt för i år var att de även hade en barnklass på 1,1 km.

Ända sen jag fick nys om loppet för någon månad sedan har jag funderat fram och tillbaka på om jag skulle anmäla mig eller inte. En avgörande faktor var vilket väder det kunde tänkas bli.

Kvällen innan loppet verkade som att det skulle bli molnigt och runt 15 grader, alltså bra springväder 🙂 Så jag tog mig samman och skickade in en anmälan till 10 km.

Starten för 10 km var 13:30. Förmiddagen på tävlingsdagen verkade lovande, molnigt och förhållandevis svalt, men framåt middag var molnen borta och temperaturen en bra bit över 20 grader igen.

Inget att hänga läpp över. Villkoren är trots allt lika för alla.

Väl vid starten var det en hel del folk och även en del kända ansikten. Kom precis i tid för att se målgången för barnklassen.

5,6 km startade 10 min innan oss så jag fick även möjlighet att heja iväg Peter från LMM.

När starten för 10 km gick tänkte jag att nu är det bara att satsa högt! Hittade ett par ryggar att följa som höll högre tempo än vad jag skulle gjort på egen hand. Perfekt! Nu gäller det bara att ligga i och inte släppa, trots värmen.

En lustig sak med Bjerredsloppet är det varierande underlaget: grus, sand, singel, gräs och asfalt. Det sista upploppet till mål går på stranden i lös sand. Detta gör att det är en hyggligt tuff, men mycket vacker, bana.

10 km rundan går två varv och halvvägs började det ta emot rejält. Vid 7 km var jag tvungen att sänka farten och gå en bit för att få ner flåset. Då kom det en medlöpare bakom som pushade mig att dra på igen och med den energin ökade jag farten igen och kom till slut fram till upploppet på stranden. Sanden sög rejält i benen men det kompenserar vi med att öka takten och köra 100 % in i mål.

Ett svalkande dopp ute på Långa bryggan gjorde susen och man kände sig som en människa igen.

Träffade Peter från LMM igen och det visade sig att han hade vunnit 5,6 km klassen! Bra jobbat Peter!

Bjerredsloppet2016

Sammanfattningsvis var det ett väldigt trevlig, vackert och välorganiserat lopp. Rekommenderas!

Länkar:

Ps. Även om sluttiden inte levde upp till mina förhoppningar lyckades jag knipa 11:e platsen 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.