Ät och spring!

Lördagen den 6:e februari var det dags för årets upplaga av ”The GAX Training pass”, återigen arrangerat av Stefan Samuelsson tillsammans med ett par andra vänner.

Vi var ett glatt gäng som samlades på Lund centralstation strax innan 8 för en kortare genomgång och för att återknyta gamla bekantskaper. Det är bara att erkänna att man börjar känna igen de flesta, och ytterligare några kände igen mig, Ultra-Sverige är trots allt inte så stort 😉

Samling innan start

Samling innan start

08:00 (ungefär) gick starten och vi började, i lugnt tempo, med att ta oss till domkyrkan i Lund. Från domkyrkan följde vi den markerade Pilgrimsväg som kallas ”Barmhärtighetens väg”.

Leden tog oss ut ur Lund, via Klostergården och Sankt Lars och under motorvägen. Inte helt oväntat så går leden förbi ett antal kyrkor, första var Uppåkra kyrka, följt av Görslövs kyrka och slutligen Burlövs gamla kyrka, innan vi kom in i Malmö via golfbana på Segevång.

Första matpausen var efter 23 km frukostbuffén på Mormors bageri vid Värnhem. Den som fått för sig att detta är någon form av gå-ner-i-vikt-projekt kan totalt lägga ner den tanken. Förutom de vanliga ingredienserna i en frukostbuffé fanns det även pannkakor och wienerbröd till alla hungriga löpare.

Man måste tillföra energi när tillfälle ges

Man måste tillföra energi när tillfälle ges 🙂

Stärkta till kropp och själv av en rejäl fikapaus gav vi oss av norrut mot Lomma. Det är väl bara att erkänna att det kändes lite tungt att komma igång men efter ett tag så släppte det.

Vi följde cykelvägen mot Lomma via Arlöv och sen ut längs med havet. Det var ganska tydligt att vi hade vinden i ryggen för det kändes oförskämt lätt.

Väl inne i Lomma var det dags att fika igen. Denna gång bestående av fastlagsbulle och ett stort glas mjölk.

Dags att fylla på igen :-)

Dags att fylla på igen 🙂

Efter en lite trög start i Lomma följde vi havet ut mot Bjärred, vek av precis innan vi kom fram till byn och tog vägen genom Önnerup och sen under motorvägen. Detta gjorde att vi nästan passerade hemma hos oss men fötterna kändes tillräckligt pigga för att hänga med en bit till.

Inne i Värpinge by svängde vi upp mot Lund och avslutade på centralstationen.

En mycket trevlig tur med många trevliga personer att prata med.

Vädret var helt okej, även om vi fick en del regn så störde det inte.

Ett STORT tack till Stefan, Zingo och Henrik som ordnade detta.

Karta över dagens runda

Karta över dagens runda

Länkar:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.