Vårt 6-timmars – En heldag i skogen!

Vid ett flertal tillfällen har det gjorts försök att köra ett 6-timmarslopp i Skåne. Senast i år och det var planerat till lördagen den 29: augusti.

Dessvärre föll detta på att det inte var tillräckligt många anmälda för att få det att gå ihop.Trist, men inget att hänga läpp för. Vi kontaktade helt enkelt våra vänner i Team Cresco (Anna-Carin och Björn) och frågade om de inte var sugna på att köra ändå.

Principen för ett tidslopp är enkel: Ta dig till fots så långt som möjligt på den utsatta tiden. Ofta kör man detta på en relativt kort bana men vi beslöt oss för att köra i Kronoskogen i Ängelholm, där det finns gott om motionsspår, stigar och grusvägar att välja mellan.

Tanken var att vi skulle göra det så enkelt som möjligt så varje deltagare hade en egen GPS att mäta sträcka med och det var upp till var och en att ta med den mat, dryck och energi som man ville ha under dagen. Depån var lagets baklucka. Vi hade även fått lov av den intilliggande campingen att, vid behov, nyttja deras faciliteter.

Lördagen den 29/8 samlas vi på Råbockas parkering kvart i tio i strålande solsken. Temperaturen är runt 20 °C. Alla verkar taggade till tusen! Team Cresco har nytt distansrekord i sikte.

Anna innan start

Anna innan start

Fredrik innan start

Fredrik innan start

Team Cresco innan start

Team Cresco innan start

Klocka 10 startar vi våra GPS:er och ger oss iväg.

Det är en fantastiskt vacker dag i skogen, solen strilar ner genom bladverket och en lätt bris kommer från havet. Det regnade under fredagen så allt är grönt och luften är frisk.

Eftersom det är ett rätt stort område som vi har till vårt förfogande är det endast vid ett fåtal tillfälle som vi träffar våra medtävlande, då oftast vid depån.

Det kan nämnas att 6 timmar är ganska lång tid när man planerar att röra på sig hela tiden (speciellt om man försöker hålla farten uppe). Den första timmen flyger förbi ganska fort. Även den andra går utan större problem men sen blir det lite tyngre, och varmare.

Alla tävlande är ändå vid gott mod och strävar på. Trycker i sig så mycket energi man kan och försöker att dricka tillräckligt.

Team Lähnns depå

Team Lähnns depå

Timmarna går och deltagarna också men till slut har vi fullgjort vårt 6-timmars!

Vid den gemensamma målgången (en kul grej med tidslopp är att alla går i mål samtidigt) verkar deltagarna rätt trötta men väldigt nöjda med loppet som innehöll flera nya rekord och, inte minst, en härlig dag i skogen.

Fredrik efter målgång.

Fredrik efter målgång.

Team Cresco efter målgång.

Team Cresco efter målgång.

Anna efter målgång.

Anna efter målgång.

Känns som att detta är början på en ny tradition 🙂

Länkar:


Kommentarer

Vårt 6-timmars – En heldag i skogen! — 4 kommentarer

 1. Jag har undrat länge om du/ni har kört 6-timmars.Nu efter nästan en månad läste jag här och fick aha upplevelse. Visst jag hade lite tajt schema som hinderbanalopp dagen efter och Helsingborg Marathon några veckor till då.
  Men gud blir jag sugen på 6-timmars.
  Så hittade jag barncanserkampen!
  Det vore kul om ni ska också vara med och springa.
  Förresten, vad har ni för rekord?
  Bara lite nyfiken för jag har aldrig sprungit så lång tid.
  Heja Fredrik!

  • Hej Toru.
   Såg din inbjudan och är klart intresserad. Ska höra med Anna om hon också vill vara med.
   Jag tänkte köra Markusloppet i oktober och Tjörnarparen i december så detta ligger rätt bra i tiden.
   Det gick inte särskilt fort i augusti så jag kom bara upp i strax över 5 mil.
   När jag körde Lejonbragden första gången passerade jag 6 mil på 6 timmar men då blev de återstående 4 milen desto jobbigare 😉
   Du lär väl komma upp i minst 7 mil 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.