Yddingeloppet – Höstens vackraste terränglopp

Yddingeloppet i bokskogen i Torup (utanför Malmö) är ett ganska välkänt lopp i denna delen av landet. Många ser det som sista loppet för säsongen, det ingår i Skånes Veterancup och utgör finalen i Skånes Grand Prix.
2013 blev det dessutom utsett till Årets lopp i Skåne.

Vädret var ganska ostabilt veckan innan loppet men när tävlingsdagen infann sig så var det uppehåll och framåt förmiddagen tittade även solen fram.

Fredrik hade lyckats locka dit ett helt gäng kollegor med familjer. Både som skulle delta i loppet och som utgjorde supportteam/hejaklack.

Loppet går genom vacker bokskog och är rätt kuperat. Distansen är 6 eller 12 km och Anna valde 6 km medan Fredrik startade i 12 km klassen.

Det märktes tydligt att det var ett populärt lopp, det var runt 500 startande i 6 km och drygt 1200 i 12 km. Detta resulterade att det var lite trångt i starten och för dem som hamnade långt bak blev det en flaskhals direkt efter start när man svängde in i skogen.

Loppet flöt ändå på väldigt bra och det var verkligen en fantastisk natur att springa i; längs grusvägar/stigar omgiven av stora bokar men blad i alla höstens färger.

Precis som utlovats var det även en hel del backar, inga extrema, varken vad gäller lutning eller längd, men framför allt mot slutet började det kännas rejält i benen.

Väl i mål hade vårt pålitliga supportteam mat och dryck för trötta men nöjda löpare.

På alla sätt ett mycket trevligt arrangemang som varmt rekommenderas!

Länkar:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.